ΥΛΙΚΑ
350 γρ. κουβερτούρα
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
185 γρ. βούτυρο μαλακό
5 αυγά ( χωριστά οι κρόκοι)
1/3 φλιτζ. αλεύρι
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε σε κομμάτια την κουβερτούρα και μαζί με την ζάχαρη και το βούτυρο μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Τη βγάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Στη συνέχεια και αφού κρυώσει λίγο ρίχνετε έναν-έναν τους κρόκους χτυπώντας καλά. Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι και τις βανίλιες. Φτιάχνετε σφικτή μαρέγκα και τη ρίχνετε λίγη-λίγη στο μίγμα σας ανακατεύοντας ελαφρά. Ψήνετε στους βαθμούς 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου