ΓΛΥΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

3 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι αμμωνία
1 1/2 κούπα αλεύρι
3 κουτ. σούπας κακάο
1 1/2 κούπα γιαούρτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 1/2 κούπα γιαούρτι
3/4 της κούπας ζάχαρη
4 κουτ. γλυκού ( γεμάτα) αλεύρι
4 κουτ. σούπας κακάο


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

3/4 της κούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κουτ. σούπας ( κοφτές) αλεύρι
1 1/2 κούπα γιαούρτι
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κρόκο αυγού
λίγο αλάτι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ

250-350 ml κρέμα γάλακτος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάσεις: Ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι. Διαλύουμε την αμμωνία στο γιαούρτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο. Ψήνουμε σε τρία ταψάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.
Κρέμα σοκολάτα: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το μίγμα.
Κρέμα πορτοκάλι: Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο μίγμα. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας δυνατά μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Το στήσιμο του γλυκού: Βάση- κρέμα πορτοκάλι-βάση-κρέμα σοκολάτας-βάση-κρέμα πορτοκάλι. Καλύπτουμε το γλυκό με την σαντιγί και γαρνίρουμε με κομματάκια σοκολάτας, κομματάκια γλυκό πορτοκάλι. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μια περίπου μέρα πριν το κόψουμε.



Σχόλια