ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζ. λάδι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
4 φλιτζ. αλεύρι
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1/4 φλιτζανιού σταφίδες
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
ξύσμα λεμονιού
3 κουτ. γλυκού μπέκιν
1 κουτ. γλυκού σόδα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

100 γρ. ζάχαρη
100 ml νερό
1 ξύλο κανέλας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

350 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλο  και το μπέκιν. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τα καρύδια, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει.
Για το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για 5-7 λεπτά. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και σιροπιάζουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Για την επικάλυψη: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Στρώνουμε τη σοκολάτα πάνω στην καρυδόπιτα.

Σχόλια