ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ


ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι αλεύρι
που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι κακάο σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 1/2 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
4 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
300 γρ. βιτάμ λιωμένο
300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκ.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκ.
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε μια στρογγυλή φόρμα με βούτυρο ή λάδι. Στρώστε στη βάση και στα πλάγια μια λαδόκολλα. Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα μπολ, προσθέστε τα αλεύρια, το κακάο, το μπέκιν και τη σόδα και ανακατέψτε τα. Φτιάξτε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίξτε τα αυγά ( ελαφρά χτυπημένα), την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε τα καλά στο μίξερ. Προσθέστε το βούτυρο και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε. Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί το αφήνετε να κρυώσει και το αφαιρείτε από τη φόρμα. Για το γλάσο: Ανακατέψτε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μίγμα. Αφήστε το γλάσο να κρυώσει ελαφρά. Ρίξτε το γλάσο πάνω στο κέικ και το αφήνετε να τρέξει ελαφρά ( βλέπετε εικόνα).

Σχόλια