ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΓΚΡΑΝΤΕΝ


ΥΛΙΚΑ

350 γρ. πένες
2 κουταλιές βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκ.
50 γρ. αλεύρι
550 ml φρέσκο γάλα
μοσχοκάρυδο
150 γρ. τυρί κρέμα
4 κρόκους χτυπημένους
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 ασπράδια
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το γάλα. Τα αφήνουμε να δέσουν σε χαμηλή φωτιά αφού τρίψουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τις πένες και τις έχουμε στραγγίξει καλά. Ρίχνουμε στη μπεσαμέλ το τυρί κρέμα, τους κρόκους, τη μισή παρμεζάνα και τη γραβιέρα. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τις πένες. Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε στα ζυμαρικά ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε τα υλικά σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά.

Σχόλια