ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ

6 αυγά ( χωριστά οι κρόκοι)
1 βανίλια
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 σοκολάτες κουβερτούρα
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
200 γρ. κρέμα γάλακτος





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρη. Χωριστά χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/4 της αρχικής ζάχαρης σε σφικτή μαρέγκα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το υπόλοιπο 1/4 της ζάχαρης σε σαντιγί. Ανακατεύουμε τους κρόκους με την λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε την βανίλια, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε σε αυτό το μίγμα τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ για να αφομοιωθεί. Αν θέλουμε κρατάμε λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα. Αφού αποροφηθεί η σαντιγί προσθέτουμε τη μαρέγκα ( όχι μίξερ) ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα από κάτω προς τα πάνω με προσοχή για να μην κόψει. Βάζουμε το μίγμα σε μπολάκια για την μους και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Σχόλια