ΥΛΙΚΑ
μελιτζάνες φλάσκες
πιπεριές κόκκινες
σκόρδο κοπανισμένο
ελαιόλαδο
λεμόνι ή ξύδι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε μελιτζάνες φλάσκες έτσι ώστε να έχουν αρκετή ψίχα και τις τρυπάμε με ένα πηρούνι σε διάφορα σημεία. Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές. Τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε κομμάτια, τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα ( και τις μελιτζάνες και τις πιπεριές) τις αλατίζουμε, προσθέτουμε αρκετό λεμόνι ή ξύδι, ελαιόλαδο και το σκόρδο. Επίσης μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο μαιντανό και φέτα. Μπορούν να συνοδεύσουν επίσης και τηγανιτό χοιρινό για μια πιο δροσερή γεύση.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου