ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κριθαράκι
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ντομάτες σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκ.
χυμό 1 πορτοκαλιού
ξύσμα 1 λεμονιού
2-3 κλωνάρια θυμάρι
150 γρ. φέτα τριμμένη
μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Το ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να σουρώσει. Τοποθετούμε το κριθαράκι σε ένα μπολ, το αλατίζουμε και το περιχύνουμε με την μισή ποσότητα ελαιόλαδου και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, τη φέτα και τις ελιές. Σε αυτό το μπολ προσθέτουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά και το σερβίρουμε.

Σχόλια