ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ

60 γρ. αλεύρι
60 γρ. πατατάλευρο ( ή καλαμποκάλευρο)
200 γρ. τυρί κασέρι
150 γρ. βούτυρο
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
φρυγανιά τριμμένη
λάδι για το τηγάνι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το πατατάλευρο. Λιώνουμε το βούτυρο μέσα σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι. Το ανακατεύουμε να γίνει χυλός. Μόλις αρχίζει να ροδοκοκκινίζει ρίοχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε το τυρί φέτες και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο ανακατεύουμε λίγο ακόμα να αρωματιστεί όλη η ζύμη και κατεβάζουμα πό την φωτιά. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και ρίχνουμε επάνω το μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά μισή ώρα τουλάχιστον. Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και την πλάθουμε κεφτέδες. Μέσα σε ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό, σε ένα άλλο βάζουμε λίγο αλεύρι και σε ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά. Αλευρώνουμε τους πατατοκεφτέδες, μετά τους περνάμε από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά. Μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες και τους βγάζουμε μόλις πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.