ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
6 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο ( κεφαλοτύρι ή γραβιέρα)
1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα αδειάζουμε όπως ακριβώς κάνουμε με τις ντομάτες στα γεμιστά κόβοντας ένα καπάκι από τη μεριά του κοτσανιού. Τα άδεια κρεμμύδια τα βάζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό για 1-2 ώρες. Το εσωτερικό των κρεμμυδιών τα κόβουμε σε μικρά κομμάτιακαι τα τσιγαρίζουμε με την μαργαρίνη. Ρίχνουμε τον κιμά, το αλεύρι, το αλατοπίπερο, το γάλα και το μισό τυρί και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξουν. Τοποθετούμε τα άδεια κρεμμύδια σε ένα ταψί ή πυρέξ και τα γεμίζουμε με την πηχτή σάλτσα του κιμά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ρίχνουμε και λίγο νερό. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1/2 ώρα μέχρι 3/4 της ώρας. Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν τα ξεσκεπάζουμε και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά ακόμη να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.