ΡΥΖΙ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαρίδες
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
4 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
μαιντανό ψιλοκ.
τυρί τριμμένο
ξύσμα λεμονιού
αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες ( εκτός από μερικές που τις κρατάμε για γαρνίρισμα) και τις βράζουμε με λίγο αλάτι για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το 1/2 βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι .ωσπου να αρχίσει να ξανθαίνει. Κατόπιν ρίχνουμε τις γαρίδες, την πάπρικα, λίγο αλάτι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε  το υπόλοιπο βούτυρο κια σοτάρουμε το ρύζι ώσπου να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού και το τυρί κια σερβίρουμε.