ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
ελάχιστο αλάτι
2 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη
3/4 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα λεμονιού
1 κροκάδι αυγού
κυδώνι ή άλλο γλυκό κουταλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και με την ζάχαρη και τρίβουμε μέσα το βούτυρο. Ραντίζουμε το μίγμα με λίγο νερό και το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αυγό και ζυμώνουμε τη ζύμη ελαφρά. Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1/3 εκατ. και την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα. Βάζουμε στην άκρη από μια κουταλιά γλυκό βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό ρολάρουμε τη ζύμη και την ενώνουμε στις άκρες σχηματίζοντας κουλόυρι. Ψήνουμε το γλυκό σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.