ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι
1 ποτήρι νερό (περίπου)
1 1/2 φλιτζ. λάδι 


ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

1 κιλό σουσάμι
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζ. τσαγιού νερό
κανελογαρίφαλα σε σκόνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό ( περίπου ένα ποτήρι), προσθέτουμε λίγο αλάτι και 1-2 κουταλιές λάδι και κάνουμε μια ζύμη μαλακιά. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγη ώρα σκεπασμένη. Καβουρντίζουμε το σουσάμι και το ανακατεύουμε με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και την ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Ένα - ένα φύλλο το αλείφουμε με λάδι. Βάζουμε στην άκρη ένα μέρος από το μίγμα σουσάμι, ζάχαρη, κανέλα το απλώνουμε κατά μήκος, τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε κυκλικά σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση μέχρι να τελειώσουν. Αλείφουμε όλα τα ρολά με λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1/2 ώρα. Βράζουμε για 3-4 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τα κανελογαρίφαλα. Όταν κρυώσει η πίτα την περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό και τη σκεπάζουμε να το απορροφήσει. Αφήνουμε να κρυώσει.