ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χταπόδι
1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζ. χυμό ντομάτας
200 γρ. λάδι
1 φύλλο δάφνης
αλάτι και πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και βράζουμε το χταπόδι μέσα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και ένα φύλλο δάφνης για 20 λεπτά. Το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό. Το κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνουμε το χταπόδι και το ζωμό που κρατήσαμε, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει 30 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε αν χρειαστεί και άλλο νερό. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο νερό τα σουρώνουμε και τους προσθέτουμε δυο κουταλιές βούτυρο λιωμένο.