ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ


ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι 
1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
γάλα για το ζύμωμα
1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκ.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν και το αλάτι. Ρίχνουμε την ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνει μαι ζύμη σφικτή σαν του ψωμιού. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστουνάκια και τη χαράζουμε με ένα μαχαίρι αφήνοντας απόσταση ενός δακτύλου. Βάζουμε το μπαστούνι σε μια μικρή λαμαρίνα και ψήνουμε για 5-7 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο το κόβουμε εκεί που το έχουμε χαράξει και ψήνουμε τα παξιμάδια για άλλα 10 - 12 λεπτά.