ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
500 γρ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
30 γρ. μαγιά μπύρας
λίγο αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. κιμά χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 αυγό
λίγη ρίγανη
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
λίγο σουσάμι
λίγες φέτες τυρί κασέρι
αλάτι και πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΤΣΑΣ
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
3-4 ντομάτες ψιλοκ.
1 πιπεριά ψιλοκ.
λίγη κανέλα
2 μοσχοκάρφια
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε το αλεύρι με το αλάτι , το λάδι, και τη μαγιά διαλυμένη σε χλιαρό νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη.
Για το κρέας: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε μεγάλα αλλά λεπτά μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου.
Για την σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τα μπαχαρικά, το αλάτι κια το ππέρι και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφού ψήσουμε τα μπιφτέκια, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο βάζουμε τα μπιφτέκια και από πάνω το κασέι κομμένο σε φέτες. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, το πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί στο φούρνο. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Μόλις βγάλουμε το ρολό από το φούρνο, το κόβουμε σε χοντρές φέτες, ρίχνουμε πάνω στην κάθε φέτα λίγη από την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.