ΥΛΙΚΑ
4 φλιτζ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι καυτό
3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας μπέκιν πάουντερ
1 κρόκο αυγού
ούζο για το ζύμωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το καυτό λάδι σε ένα σκεύος που να αντέχει τη ζέστη και προσθέτουμε το αλεύρι. Το ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πηρούνι. Όταν το μίγμα κρυώσει το τρίβουμε με τα χέρια μας και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μπέκιν και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε το ούζο και νακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αρκετά σφικτή ζύμη που να πλάθεται. Το ζυμώνουμε για 5 λεπτά ακόμη. Ανοίγουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό. Τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα δηλαδή 15- 20 λεπτά αναλόγως το μέγεθος τους.