ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



ΥΛΙΚΑ

200 γρ. αρακά
1 κιλό πατάτες
1-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
3 κρεμμύδια
1-2 κουτ. σούπας ξύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
μπαχάρι
αλάτι και πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα. Βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι με λίγο λάδι και τις τσιγαρίζουμε ελαφρά. Ύστερα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια  μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε τις πάτατες και τον αρακά. Όταν πάρουν μια-δυο βράσεις προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε νερό, το αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μπαχάρι ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.