ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ

μελιτζάνες στρογγυλές
3 σκελίδες σκόρδο
μερικά καρύδια ψιλοκ.
λάδι
ξύδι
μαιντανό ψιλοκ.
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Τις βάζουμε ολόκληρες στο φούρνο και τις ψήνουμε. Αφαιρούμε τη φλούδα και τις στραγγίζουμε όσο μπορούμε από τα υγρά. Τις πολτοποιούμε με ένα πηρούνι. Κοπανίζουμε το σκόρδο και τα καρύδια και τα προσθέτουμε στις μελιτζάνες. Τα κοπανάμε όλα μαζί μέχρι να πολτοποιηθούν. Ρίχνουμε λίγο λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι ενώ δουλεύουμε συνεχώς. Την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με το μαιντανό και λίγη πάπρικα καπνιστή.