ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μπακαλιάρος παστός κομμένος σε κομμάτια
1 κιλό κρεμμύδια μέτρια
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. σταφίδα
κανέλλα
γαρύφαλλα
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
200 γρ. λάδι
μπαχάρι
πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τον μπακαλιάρο σε μπόλικο νερό για 24 ώρες τουλάχιστον να ξαρμυρίσει αλλάζοντας ανά τακτά διαστήματα το νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια καθαρισμένα, ολόκληρα και τα γιαχνίζουμε. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τις σταφίδες, το μπαχάρι, το πιπέρι, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και τον πελτέ λιωμένο σε λίγο νερό. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά χωρίς όμως να λιώσουν.