ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό καλαμαράκια μέτρια
1/2 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
μαιντανό ψιλοκ.
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
2-3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Κόβουμε τα κεφάλια με τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα τριμμένη, το ρύζι, το μαιντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι, το κουκουνάρι, το μισό λάδι και το ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με το μίγμα τα καλαμαράκια και κλείνουμε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε προσεκτικά σε ένα ταψάκι. Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι με το υπόλοιπο λάδι και το ρίχνουμε επάνω στα καλαμαράκια. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε τα καλαμαράκια να σιγοψηθούν σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στο φούρνο.