ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ



ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ

4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
2-3 κουταλιές λάδι
1 κουτ. τσαγιού αλάτι
νερό χλιαρό
2 κουτ. σούπας ξύδι


ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ


1 1/2 κιλό σπανάκι
2 κρεμμύδια ψιλοκ.
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκ.
άνηθος
μαιντανός
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
2 κουταλιές ρύζι
1/2 φλιτζ. τσαγιού φέτα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το κόβουμε, το ζεματάμε και το στραγγίζουμε πολύ καλά. Σοτάρουμε με το λάδι τα κρεμμύδια, ρίχνουμε το σπανάκι, λίγο άνηθο, μαιντανό και το ρύζι. Ετοιμάζουμε ζύμη σφικτή με το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το ξύδι ( για να γίνει το φύλλο αφράτο)και με λίγο χλιαρό νερό. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να μείνει 30 λεπτά περίπου. Την ανοίγουμε σε φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες και βάζουμε στην άκρη κάθε λουρίδας λίγη γέμιση. Την τυλίγουμε ώστε να κλειστεί η γέμιση μέσα. Τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι ή αν δεν θέλουμε να τις τηγανίσουμε τις βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και τις ψήνουμε στο φούρνο.