ΥΛΙΚΑ
8 αγκινάρες
1 κιλό πατάτες
1 κιλό καρότα
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκ.
άνηθο ψιλοκ.
3 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμονόκουπα, τις κόβουμε στα τέσσερα, τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και χυμό 1 λεμονιού. Μαραίνουμε λίγο σε κατσαρόλα με καυτό λάδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Προσθέτουμε τις πατάτες καθαρισμένες, τα καρότα και 1 ποτήρι νερό. Όταν έχουν μισοβράσει ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις αγκινάρες και αλατοπιπερώνουμε. Στίβουμε και τα 2 λεμόνια και αφήνουμε να σιγοψηθούν ώσπου να μείνουν με το λάδι τους.