ΥΛΙΚΑ
350 γρ. αλεύρι
10 γρ. μαγιά μπύρας ή μαγιά σε σκόνη
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο γάλακτος
3 αυγά
1 λεμόνι ξύσμα
150 γρ. σταφίδες
15 γρ. φρουί γλασέ πορτοκάλι
15 γρ. φρουί γλασέ κίτρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο νερό χλιαρό και την ανακατεύουμε με 75 γρ. αλεύρι. Διπλώνουμε το προζύμι να γίνει μια μπάλα. Με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε ένα σταυρό στην επιφάνεια της ζύμης και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Βάζουμε το αλεύρι μέσα σε μια λεκάνη, το μαζεύουμε στη μέση σαν βουναλάκι, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλάτι, τους κρόκους των αυγών, το βύτυρο λιωμένο, το ξύσμα λεμονιού κια το προζύμι. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό ώστε να γίνει το μίγμα ομοιογενές και το ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά. Όταν η ζύμη γίνει λεία προσθέτουμε τις σταφίδες, το πορτοκάλι και το κίτρο. Ζυμώνουμε για λίγο ακόμη μέχρι να ανακατευτούν καλά και πλάθουμε σε μπάλα. Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί το αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Πάνω από τη φουσκωμένη ζύμη κάνουμε ένα σταυρό. Βάζουμε στο κέντρο λίγο βούτυρο όσο ένα καρύδι και βάζουμε αμέσως το τσουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου. Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε το τσουρέκι από το φούρνο ανοίγουμε περισσότερο την τομή του σταυρού και το ξαναβάζουμε στο φούρνο 40 ακόμη λεπτά.