
ΥΛΙΚΑ
900 γρ. αλεύρι δυνατό
12 γρ. μαγιά μπύρας ή σε σκόνη
λίγο αλάτι
νερό χλιαρό
250 γρ. κασέρι
γάλα
βούτυρο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι και τη μαγιά αφού την διαλύσουμε σε λίγο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να μείνει σε ζεστό μέρος ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 3 ώρες. Ξαναζυμώνουμε και την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μείνουν σε ζεστό μέρος έως ότου διπλασιαστούν σε όγκο περίπου 25-30 λεπτά. Τρίβουμε το κασέρι στον τρίφτη του κρεμμυδιού, προσθέτουμε λίγο γάλα για να ενωθεί και πολτοποιηθεί. Παίρνουμε ένα-ένα τα μπαλάκια της ζύμης και τα πλαταίνουμε με τα δάχτυλά μας δίνοντας τους το σχήμα μικρής λαγάνας. Βάζουμε στο κέντρο μια ή δυο κουταλιές από το μίγμα του τυριού σηκώνουμε τις δυο μακρύτερες πλευρές προς τα πάνω και τις ενώνουμε στις δυο άκρες έτσι ώστε να κλειστεί μέσα το τυρί και να πάρει το σχήμα βαρκούλας. Βάζουμε τα πενιρλί σε δυνατό φούρνο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 8 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε πάνω στο καθένα ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο και τα σερβίρουμε ζεστά. Μπορούμε να βάλουμε επίσης αν θέλουμε ντομάτα, παστουρμά, σαλάμι κ.λ.π.