ΤΟΥΛΟΥΜΠΕΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ


ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
8 αυγά
1/2 κουτ. γλυκού σόδα σκόνη
καλαμποκέλαιο για το τηγάνι


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
φλούδα λεμονιού
2-3 μοσχοκάρφια
1 ξύλο κανέλας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με 2 1/2 φλιτζάνια νερό στη φωτιά να πάρουν βράση. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν γίνει ομοιογενή το μίγμα και πάρει χρώμα κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα να ενσωματωθούν και τη σόδα. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη λεία και σφικτή. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια βαθιά κατσαρόλα καίμε το καλαμποκέλαιο. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με χοντρή οδοντωτή άκρη ( ώστε να βγαίνουν με τις γνωστές γραμμές οι τουλούμπες) και κόβουμε στην κατσαρόλα κομμάτια ζύμης μάκρους 10 εκ. περίπου ή και μικρότερα ανάλογα με το μέγέθος που θέλουμε. Καθώς βγαίνει η ζύμη απο το κορνέ κόβουμε με ένα μαχαιράκι ανά 10 πόντους. Τηγανίζουμε τις τουλούμπες ώστε να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις ρίχνουμε κατευθείαν στο σιρόπι. Τις αφήνουμε λίγα λεπτά να σοροπιαστούν καλά.