ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΣΠΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ

150 γρ. λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη

2 φλυτζ. αλεύρι
2 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 φλυτζ. βούτυρο μαλακό
1/2 φλυτζ. ζάχαρη
1-2 κουταλιές ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
3 μεγάλα αυγά
1/4 φλυτζ. γάλα


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ


1 φλυτζ. ζάχαρη άχνη

1 κουτ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτ. ξύσμα λάιμ
1-2 κουτ. χυμό λάιμ
120 γρ. λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με τρύπα. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέκιν και το αλάτι. Χτυπάτε το βούτυρο, την ζάχαρη και το ξύσμα λάιμ στην μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους. Με το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα χτυπάτε σταδιακά τα υλικά από το μπολ εναλλάξ με το γάλα. Με το μίξερ στην μεγάλη ταχύτητα χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και με μια σπάτουλα την ρίχνετε στο μίγμα. Ρίχνετε το μίγμα στην φόρμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στην φόρμα για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως. Για το γλάσο: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το ξύσμα λάιμ. Ρίχνετε χυμό λάιμ αρκετό ώστε να δημιουργηθεί παχιά κρέμα και την περιχύνετε στο κέικ. Πασπαλίζετε το κέικ με τριμμένη σοκολάτα.