
ΥΛΙΚΑ
1 κόκορας σε μερίδες
4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
1/2 λίτρο κρασί κόκκινο ή λευκό
λάδι
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοκκινίζουμε τον κόκκορα στο λάδι, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Αν θέλουμε την σάλτσα πιο πυκνή την δένουμε προσθέτοντας 1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουερ διαλυμένο σε νερό και 1 κομματάκι βούτυρο. Σερβίρουμε με ρύζι, με μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.