ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κριθαράκι
3 κολοκυθάκια
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πιπεριά κίτρινη
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σφηνάκι ούζο
λίγο μαιντανό ψιλοκ.
λίγα φύλλα βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουτλιά πελτέ ντομάτας
1 ντομάτα σε κύβους
λίγη κανέλα
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τα κολοκύθια και το καρότο που τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια τα ψιλοτσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το ούζο. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα προσθέτουμε και νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Το ζουμί πρέπει να είναι αρκετό και χυλωμένο. Μετά παίρνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, βασιλικό, φρέσκο κρεμμύδι, μαιντανό και βάζουμε στο φούρνο μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Τότε ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε για 7 λεπτά και κλείνουμε τον φούρνο.