ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες φλάσκες
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 κρεμμύδια ψιλοκ.
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκ.
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκ.
4 ντομάτες κομμένες ή κονκασέ
μαιντανό ψιλοκ.
λίγο δυόσμο ψιλοκ.
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
2-3 δαφνόφυλλα
αλάτι και πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση αδειάζοντας την ψίχα τους. Τις περνάμε από το τηγάνι για να μαλακώσουν και τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια, την πιπεριά να σοταριστούν ελαφρά, προσθέτουμε τις ντομάτες, μαιντανό, τον κύβο λαχανικών την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το κύμινο, βάζουμε ντομάτες πάνω από την γέμιση για να μην μας καεί και τα δαφνόφυλλα ανάμεσα στις μελιτζάνες. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.