ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ

1 κούπα αραβοσιτέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
λίγο λικέρ
2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα κακάο
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κούπα κουβερτούρα χοντροτριμμένη
1/2 κούπα ξηρούς καρπούς



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το λάδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ συνεχίζοντας το χτύπημα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες, την κανέλα, την σοκολάτα, το μπέκιν και προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα μας. Στο τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Το μίγμα μας δεν πρέπει να είναι πολύ σφικτό. Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση 5 εκ. περίπου γιατί απλώνουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.