ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


ΥΛΙΚΑ

8 μεγάλες πατάτες
ελαιόλαδο
ρίγανη 
αλάτι και πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε κυδωνάτες σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τον πάτο πολύ καλά. Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε απαλά ώστε να λαδωθούν από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε 1 1/2 -2 ποτήρια νερό το αλάτι, την ρίγανη και λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι οι πατάτες να μείνουν με το λάδι τους.