ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ


ΥΛΙΚΑ

3 κουτιά καλαμαράκια
2 ντομάτες 
1 κρασοπότηρο λάδι
4 κρεμμύδια ψιλοκ.
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
λίγη ρίγανη
λίγο λεμόνι
1 ποτήρι νερό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε καλά τα καλαμάρια και τους ρίχνουμε λίγο λεμόνι από πάνω. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και την ρίγανη. Ξύνουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και έπειτα το νερό και τον ντοματοπελτέ. Αφού ψηθεί για λίγο η σάλτσα προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά.