ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σέλινο ή κοχυλάκι
500 γρ. ρεβύθια
5 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο
6-7 κουταλιές σούπας λάδι
3 κουτιά ντομάτας κονκασέ
αλάτι και πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μισοβράζουμε τα ρεβύθια που έχουμε βάλει από το βράδυ να φουσκώσουν με λίγο αλάτι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο μαζί με το δεντρολίβανο μέχρι να μαυρίσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το σκόρδο  και το δεντρολίβανο και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα ρεβύθια στην κατσαρόλα με την σάλτσα προσθέτουμε όσο ζουμί από τα ρεβύθια χρειάζεται και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά. Όταν βράσουν ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Χμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.