ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι
1/2 κούπα πλιγούρι
2 κουταλιές πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το σπανάκι με τα χέρια μας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και μια κούπα νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα και στην συνέχεια ρίχνουμε το πλιγούρι. Μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά προσέχοντας να μην μείνει χωρίς νερό, σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα μας σκεπασμένη για λίγα λεπτά ακόμη.