ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι ταχίνι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1/2 ποτήρι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
3 φλυτζάνια αλεύρι ( φαρίνα)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την σόδα, το μπέκιν και τα καρύδια. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με το ταχίνι και το νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ. Ενώνουμε τα υλικά των δυο μπολ και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί. Ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.