
ΥΛΙΚΑ
1 μπούτι αρνιού
αλάτι και πιπέρι
βούτυρο ή φυτίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφετε το μπούτι αρνιού με λίγο βούτυρο, το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και το βάζετε μέσα σε ταψί επάνω σε σχάρα. Το κοκκινίζετε σε πολύ δυνατό φούρνο για 15 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου και αφήνετε να ψηθεί. Απαιτούνται 30 λεπτά για κάθε 200 γρ. κρέατος. Το περιχύνετε κάθε 1/2 ώρα με λιωμένο βούτυρο λιωμένο. Βγάζετε το κρέας σε πιατέλα και ρίχνετε στο ταψί μερικές κουταλιές νερό. Ξύνετε με ξύλινη κουτάλα τα αποξηραμένα ζουμιά του κρέατος και βράζετε την σάλτσα αυτή γαι 5 λεπτά. Την περνάτε από σουρωτήρι και την σερβίρετε με το κρέας. Αν θέλετε μπορείτε να τρίψετε το κρέας πριν το ψήσετε με σκόρδο ή να το μπήξετε σε κομμάτια μέσα στο κρέας.