ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φασόλια ξερά
2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
3 ντομάτες ψιλοκ.
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
2 κρεμμύδια σε φέτες
1/2 φλυτζάνι μαύρες ελιές
1 φλυτζάνι λάδι
2 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκ.
αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε στο νερό  από το βράδυ για να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε. Όταν έχουν μισοβράσει σβήνουμε τη φωτιά. Τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τις ελιές, το λάδι, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και νερό τόσο ώστε να μισοσκεπάζονται τα φασόλια και ψήνουμε το φαγητό για 40 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο.