ΥΛΙΚΑ
1.1250 γρ. αρνί
1 κρεμμύδι ψιλοκ.
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
αλάτι και πιπέρι
λίγη κανέλα
3 φλυτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρείται τα κόκκαλα από το κρέας και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το κοκκινίζετε ελαφρά με το βούτυρο, ρίχνετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε μερικά λεπτά έως ότου μαραθεί. Προσθέτετε την ντομάτα αφού διαλύσετε σε 1 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και λίγη κανέλα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για 1 -1 1/2 ώρα. Ζεσταίνετε σε τηγάνι 1/2 βούτυρο και ρίχνετε μέσα το ρύζι. Το σοτάρετε μερικά λεπτά. Ρίχνετε στο κρέας 3 φλυτζάνια τσαγιού νερό και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνετε το ρύζι. Το ανακατεύετε, το σκεπάζετε, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 18 περίπου λεπτά χωρίς να το ανακατέψετε ή να το ξεσκεπάσετε. Το σερβίρετε μετά από 10 λεπτά περίπου.