ΓΑΡΔΟΥΜΠΕΣ


ΥΛΙΚΑ

1 συκωταριά αρνίσια
μαζί με τα έντερα
1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα 
άνηθο
μαιντανό
λίγη ρίγανη
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το συκώτι, το πνευμόνι, την καρδιά και τα γλυκάδια της συκωταριάς σε μακρόστενες λεπτές λουρίδες. Τα πλένουμε και τα αλατοπιπερώνουμε ρίχνοντάς τους και λίγη ρίγανη. Ανοίγουμε με ψαλίδι τα έντερα και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Παίρνουμε από 1 κομμάτι συκώτι, πνευμόνι, καρδιά και τα τυλίγουμε πολύ καλά με ένα κομμάτι από τα έντερα. Κόβουμε τον άνηθο, τον μαιντανό και τα κρεμμυδάκια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τοποθετούμε 1-1 τις γαρδούμπες στη σειρά και από πάνω ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο και την ντομάτα καθώς και 1 ποτήρι νερό. Τις βάζουμε στο φούρνο. Μόλις ροδοκοκκινήσει τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά για να ψηθούν.