ΥΛΙΚΑ
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. χαλβάς με κακάο
5 αυγά
150 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγη βανίλια
3 κουταλιές σούπας γάλα
2 φύλλα σφολιάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνετε την σοκολάτα με το γάλα αφού πρώτα την κόβετε σε κομμάτια σε μπεν μαρί. Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνετε τον κοματιασμένο χαλβά μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύετε γρήγορα. Ρίχνετε τους κρόκους, την βανίλια, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ρίχνετε μέσα στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφρά. Η κρέμα είναι έτοιμη. Σε ένα ταψί στρώνετε το ένα φύλλο της σφολιάτας και αδειάζετε την κρέμα. Βάζετε επάνω το άλλο φύλλο. Βάζετε την μπουγάτσα στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά σε δυνατό φούρνο. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.