ΣΗΣΑΜΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φύλλο κρούστας

2/3 φλιτζ. τσαγιού λάδι



ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ


200 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο

2 φλιτζ. τσαγιού ψίχα από καρύδια 
και αμύγδαλα κοπανισμένα
1 κουταλιά σούπας κανέλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλα κοπανισμένα
1/4 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ


2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

2 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 φλιτζ. τσαγιού μέλι
2 κουταλιές σούπας κονιάκ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και απλώνετε 3 φύλλα κρούστας. Τα αλείφετε μα λάδι. Πασπαλίζετε με το μίγμα της γέμισης. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελείωσουν όλα τα υλικά βάζοντας μίγμα μέχρι πάνω. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια την ραντίζετε με λίγο νερό και την περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Συνεχλιζετε το ψήσιμο στους 130 βαθμούς για 25 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τ νερό με την ζάχαρη. Διαλύετε μέσα το μέλι και συνεχίζετε το βράσιμο για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το κονιάκ και σιροπιάζετε τη ζεστή πίτα με το σιρόπι ζεστό ( όχι καυτό).