ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ


ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
7 κουταλιές ζάχαρη
λίγο αλάτι
7-8 κουταλιές βούτυρο
2 κρόκοι αυγών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

150 γρ. χαλβά με αμύγδαλα
6 μήλα κομμένα σε φετάκια
120 γρ. ζάχαρη
λίγη κανέλα
3 κουταλιές βούτυρο για τα μήλα
2 κουταλιές σούπας κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση ρίχνοντας το βούτυρο, την ζάχαρη, τους κρόκους, λίγο αλάτι κια ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Την κάνουμε μαι μπάλα κια την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα μήλα προσεχτικά να μην διαλυθούν.Ρίχνουμε την ζάχαρη και αφήνουμε για 5-6 λεπτά ακόμη και τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Παίρνουμε την ζύμη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και την στρώνουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε τον χαλβά κομμένο σε φετάκια  και προσθέτουμε την κανέλα. Στρώνουμε από πάνω το μίγμα των μήλων. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγα αμύγδαλα και ψήνουμε την μηλόπιτα για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.