ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ


ΥΛΙΚΑ

1/4 κιλού φρέσκο βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
4-5 αυγά
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 κουτ. σούπας μαχλέπι
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
50 γρ. φρέσκια μαγιά
λίγο αλάτι
1 κρόκος αυγού για το άλλειμα


ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

λευκό και μαύρο σουσάμι
100 γρ. αμύγδαλα κομμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύετε  τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ρίχνετε στη λεκάνη του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τη μαγιά, τα αυγά, το αλάτι, το μαχλέπι και την ζάχαρη και τα ζυμώνετε για αρκετή ώρα ώστε να γίνει μια ελαστική και λεία ζύμη. Την αφήνετε περίπου 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Πλάθετε τα τσουρέκια. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Τοποθετείτε τα τσουρέκια και τα αφήνετε σκεπασμένα με πετσέτα να φουσκώσουν περίπου 1 1/2 ώρα. Με τον κρόκο του αυγού αλείφετε την επιφάνεια τους και τα πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και το σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.