ΥΛΙΚΑ
225 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 αυγό
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγο αλάτι
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. καλαμποκάλευρο
τους σπόρους από ένα περικάρπιο βανίλιας
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια ( να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη. Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα αμύγδαλα. Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στην ζύμη. Την αφήνουμε για μια με δυο ώρες σε μεμβράνη στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Παίρνουμε την ζύμη μας και την κάνουμε μπαστούνι ( σαν ρολό) όσο πιο στενό και μακρύ θέλουμε και κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.