ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ


ΥΛΙΚΑ

125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ταχίνι
1 κιλό αλεύρι περίπου
250 γρ. ζάχαρη
3 βανίλιες
λίγο αλάτι
5 αυγά
3 κουταλάκια κοφτά μπέκιν πάουντερ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δουλεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με το ταχίνι μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και δουλεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Ανακατεύουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το μπέκιν και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίγμα βουτύρου. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη λίγο σφικτή που δεν κολλαει στα δάκτυλα. Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αν θέλετε πασπαλίζετε τα κουλουράκια με λίγη ζάχαρη άχνη όσο είναι ακόμη ζεστά.