ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ


ΥΛΙΚΑ

1 1/4 κιλού αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγιού βιτάμ
2 φλιτζ. τσαγιού γάλα χλιαρό
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 κουταλιές κοφτές γλυκάνισο
4 αυγά
2 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το γλυκάνισο. Το βάζετε σε πήλινη λεκάνη και κάνετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Καίτε το βούτυρο και το ρίχνετε στο αλεύρι. Αφήνετε να κρυώσει και με την παλάμη σας τρίβετε το αλεύρι να ενωθεί με το βούτυρο. Διαλύετε καλά την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και το ρίχνετε στο αλεύρι. Χτυπάτε τα τρία αυγά με την ζάχαρη και τα προσθέτετε στο αλεύρι. Ζυμώνετε πολύ καλά ώσπου να γίνει μια κανονική ζύμη. Πλάθετε σε στενόμακρες φραντζολίτσες αλείφετε με το τέταρτο αυγό και ψήνετε στο φούρνο. Όταν ψηθούν και κρυώσουν τις κόβετε σε λεπτές φέτες τοποθετείτε σε λαμαρίνα και βάζετε σε μέτριο φούρνο να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.