ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μύδια με κέλυφος
1/2 φλιτζ. τσαγιού σησαμέλαιο
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκ.
1 φλιτζ. τσαγιού ντοματάκια πολτοποιημένα
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές σούπας μαιντανός ψιλοκ.
2 κουταλιές σούπας σέλινο ψιλοκ.
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκ.
αλάτι και πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπερίτσα. Προσθέτετε τα μύδια και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι και τον μαιντανό. Μόλις αρχίσει να βράζει η σ΄λατσα με τα μύδια ρίχνετε το ρύζι και το ανάλογο νερό για το πιλάφι. Αποσύρετε το φαγητό από την φωτιά ενώ δεν έχει απορροφήσει όλα τα υγρά και έχει μαλακώσει το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε γαρν'ιροντας με μύδια στα κελύφη τους ανοιγμένα και μαιντανό.