ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κληματόφυλλα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
άνηθο ψιλοκ.
δυόσμο φρέσκο ή ξερό
3 φλιτζάνια καφέ ρύζι γλασέ
2 λεμόνια
2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε τα φύλλα. Κόβετε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και τον δυόσμο. Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, 1 φλιτζάνι λάδι, το ρύζι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Με την γέμιση αυτή αρχίζουμε να τυλίγουμε τα ζεματισμένα φύλλα όχι πολύ σφιχτά σχηματίζοντας ντολμαδάκια. Τα τοποθετήτε σε μια κατσαρόλα καντά-κοντά ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και λεμόνι, 2 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι, τα σκεπάζετε με ένα πιάτο και τα αφήνετε να βράσουν 30 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά.