ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φασόλια ξερά
1 κρεμμύδι
1/2 κιλό λαχανίδες
1/2 καυτερή κόκκινη πιπεριά
250 γρ. λάδι
1 κουτάλι σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασόλια σε αρκετό νερό. Λίγο πριν βράσουν και χυλώσουν προσθέτουμε τις λαχανίδες ψιλοκομμένες. Όταν περάσουν 15 λεπτά σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και τα προσθέτουμε στα φασόλια, το αλάτι την πάπρικα, την καυτερή πιπεριά και τον πελτέ διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά ώσπου να μείνουν μόνο με την σάλτσα τους.